Leren en evalueren bij de brandweer
  Bij de brandweer
 * = alleen voor leden  homepage   wat doen we?   bij de brandweer   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

Korte informatie

Op dinsdag 20 april 2004 ontmoet de Kwaliteitskring Zeeland de brandweer van Terneuzen.

Wij nodigen u graag uit om aanwezig te zijn tijdens deze bijeenkomst.

Thema van deze avond is: “Leren en evalueren bij de brandweer”

Ontvangst: vanaf 18.30 uur
Tijd: 19.00 – ongeveer 21.30 uur
Locatie: Dethon Industrie
Mr. F.J. Haarmanweg 33 in Terneuzen

Onder invloed van de veranderende maatschappij is ook de praktijk voor de brandweerman/vrouw grondig veranderd. Moderne vuurhaarden worden steeds gevaarlijker en vereisen in toenemende mate een gespecialiseerde aanpak door de brandweer. Het verkeer wordt steeds drukker en gejaagder. Door alle veiligheidsvoorzieningen in onze voertuigen ontstaat een schijnveiligheid.

Nazorg, de laatste, maar wel een belangrijke schakel uit de veiligheidsketen voor de brandweerman/vrouw zelf. Als je gehoor geeft aan die speciale roeping als vrijwilliger of beroepsbrandweerman/vrouw in dienst van de gemeenschap, betekent dit dat je veel tijd moet investeren in vorming, bijscholing en oefening.

Aan de hand van de veiligheidsketen: zal de heer Kees Overdulve, plaatsvervangend Commandant, een uiteenzetting geven over het BOT-team, en zal mevrouw Winanda van de Ende, Officier preparatie, uitleg geven over de methode van opleiden en oefenen.

Omdat de Westerscheldetunnel ook in het verzorgingsgebied van de brandweer valt, zal dit actuele onderwerp tijdens deze bijeenkomst zeker aan de orde komen.

Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland