Een zonnige bijeenkomst in Zeeuws-Vlaanderen
  Duurzame Energie
 * = alleen voor leden  homepage   wat doen we?   duurzame energie   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

Een zonnige bijeenkomst in Zeeuws-Vlaanderen

‘DUURZAME ENERGIE, ZEEUWSE ENERGIE!’

Datum: dinsdag 24 juni a.s.
Locatie: Boerderijrestaurant De Baeckermat, Bernhardstraat 80, Westdorpe
   
Ontvangst: 15.00 uur
Start programma: 15.30 uur
Afsluiting: ca. 17.30 uur

Kwaliteitskring Zeeland heeft Frank van den Heuvel, directiesecretaris Delta NV gevraagd – Duurzame energie, Zeeuwse energie! - toe te lichten vanuit perspectief van de Zeeuwse leverancier van energie en antwoord te geven op de volgende vragen : Welke ontwikkelingen zijn erin Zeeland (bouw div. centrales)? Hoe zijn de verhoudingen met nieuwkomers? Heeft de liberalisering de consument en het bedrijfsleven voordeel opgeleverd? Wat gebeurt er in Europa en hoe staat het er in het algemeen voor op wereldniveau? Hoe duurzaam is Delta NV en hoelang kan Delta NV nog Zeeuws blijven?  

De ontwikkeling van glastuinbouw in Zeeuws-Vlaanderen heeft een rechtstreekse link naar de industrie in de kanaalzone, o.a. door de levering van restwarmte. YARA is een van de industriële bedrijven die hierin participeert. Zij is ook projectpartner in het windpark “Koegorspolder”. Hoe is dit tot stand gekomen; wat zijn de aanpassingen die YARA moet doen; betekent dit dat YARA actief is op het gebied van duurzaam ondernemen en in welke vorm doet zij dit? Een vertegenwoordiger van YARA licht de rol van zijn bedrijf toe. (onder voorbehoud)

www.delta.nl
www.yara.com
www.debaeckermat.nl

Extra fietsroute !
Wilt u kennis maken met het gebied rondom Westdorpe, de Axelsevlakte en de Koegorspolder, dan kunt u fietsend een ronde maken vanaf Sluiskil tot aan De Baekermat in Westdorpe. Na de bijeenkomst fietst u dan weer terug naar Sluiskil, via Sas van Gent, langs het kanaal. Dit is in totaal ca. 17 km. U moet wel zelf een fiets meenemen en de auto laten staan in Sluiskil. We starten bij het pontje van Sluiskil, waarmee we om 14.30 uur overvaren. Bij regen/onweer gaat dit onderdeel niet door!  

Fietst u mee?
Vermeld uw deelname bij - opmerkingen – bij registratie via de website of stuur een email aan info@kwaliteitskringzeeland.nl!

Aanmelden    Aanmeldingen

Route vanuit Randstad / Bergen op Zoom via Liefkenshoektunnel

Via A58 naar Bergen op Zoom. Bij Bergen op Zoom neemt u de afslag Antwerpen (A4). Op de A4 is aangegeven dat u een toltunnel nadert: afslag Tol / Zeeuws Vlaanderen volgen. U rijdt door 3 tunnels: 1e Tijsmantunnel (gratis), 2e Liefkenshoektunnel (tol), 3e Beverentunnel (gratis). Na de 3e tunnel neemt u de afslag Zeeuws Vlaanderen / Zelzate / Brugge. Op de expressweg afslag Zelzate / Terneuzen nemen. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf en passeert u de grens. Na de grens België / Nederland gaat u bij de 1e verkeerslichten linksaf richting Westdorpe. U gaat niet het dorp in, maar buigt met de bocht mee naar links. Bij de rotonde gaat u rechtsaf. De Baeckermat ligt nu schuin voor u. U kunt parkeren op het parkeerterrein.

Route vanuit Zuid-Beveland (d'n overkant) door de Westerscheldetunnel

Volg de borden Terneuzen (TOL). U komt aan het tolplein van de Westerscheldetunnel. Na de tunnel volgt u de borden Sas van Gent / Westdorpe. Bij Sas van Gent gaat u op de rotonde linksaf de brug over richting Westdorpe. Na de brug op de rotonde linksaf. De Baeckermat ligt aan uw linkerzijde. U kunt parkeren op het parkeerterrein.
Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland