Kwaliteitscafé 2006
  Kwaliteitscafé 2006
 * = alleen voor leden  homepage   wat doen we?   kwaliteitscafé 2006   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

Kwaliteit en innovatie – vriend of vijand? Praat mee in het kwaliteitscafé van de Kwaliteitskring Zeeland op dinsdag 25 april 2006 in Café De Vriendschap, Terneuzen.

Innovatie is hot en hip. In deze tijd waarin van alle kanten om innovatie wordt geroepen, lijkt kwaliteit meer en meer een beladen en belegen begrip te worden. Kwaliteit is voor sommigen synoniem met verstarring en het bevriezen van organisaties in schema’s en handboeken. Ook het Instituut Nederlandse Kwaliteit heeft in het jaar 2000 al gezegd dat “het misschien tegenstrijdig lijkt, maar één van de eerste besluiten die we hebben genomen, is dat het woord 'kwaliteit' voortaan zoveel mogelijk wordt vermeden. Daarmee trachten we beter door te dringen tot het management” (INK).
Desalniettemin is er binnen de laatste ISO normen veel aandacht voor permanente vernieuwing en innovatie als proces.

De Kwaliteitskring Zeeland wil graag met u de discussie aangaan over de vraag ‘Innovatie en kwaliteit: vriend of vijand?’ en nodigt u daarom graag uit voor het Kwaliteitscafé op dinsdag 25 april in Terneuzen. In deze bijeenkomst zullen twee deskundigen hun mening verkondigen waarna in de bekende ‘Lagerhuisformule’ het debat met de zaal zal worden aangegaan. Sprekers bij deze bijeenkomst zijn Anneloes Cordia en Jankees Oom. Mevrouw ir Anneloes Cordia is landelijk bekend auteur van o.a. het boek ‘Praktijkhandboek innovatiemanagement - Handleiding voor procesopzet conform ISO 9001: 2000’. Jankees Oom is innovatiedeskundige, inspirator voor radicale vernieuwing en pleitbezorger voor meer aandacht voor het innovatief DNA van organisaties.

De redactie van het Sigma, tijdschrift voor excellent ondernemen (www.sigma-online.nl) heeft interesse getoond in deze bijeenkomst en zal hier in het juni nummer van Sigma verslag van doen!

Zie voor meer informatie en aanmelden de website van de Kwaliteitskring Zeeland www.kwaliteitskringzeeland.nl.

De locatie voor deze bijeenkomst, Café De Vriendschap in Terneuzen is overigens een attractie op zich.
Zie ook http://www.zuidwest-nederland.nl/200103/r09.shtml.

Ontvangst : 19.00 – 19.30 uur
Programma : 19.30 – 22.00 uur
Kosten : Leden gratis
niet-leden / geïnteresseerden € 10,-- ter plaatse te voldoen
Locatie : Café De Vriendschap, Noordstraat 3, Terneuzen, tel. 0115-612593
Parkeren : Parkeerterrein van Rabobank / ABAB accountants

Routebeschrijving
Vanuit de tunnel ; richting centrum van Terneuzen, passeer de sluizen, en houdt rechts aan, passeer de Oostelijke kanaalhaven, na benzinepomp direct linksaf slaan, na kantoor ABAB weer linksaf slaan (Axelsestraat). U kunt parkeren bij Rabobank of ABAB kantoor.
Café De Vriendschap treft u dan op de kop van de Noordstraat.

Vanuit Zws.Vlaanderen : richting centrum Terneuzen, via Guido Gazelleweg, Willem de Zwijgerlaan, op laatste rotonde linksaf Van Steenbergenlaan volgen tot Axelsestraat, dan parkeren bij Rabobank / ABAB kantoor.

Nu aanmelden     Aanmeldingen

Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland