Kwaliteitscafé 2012
  Kwaliteitscafé 2012
 * = alleen voor leden  homepage   wat doen we?   kwaliteitscafé 2012   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

KWALITEITSCAFÉ  - Discussieavond over Cultuurverandering met Arie Quik!

Arie Quik gaat de uitdaging aan!
In maart 2011 organiseerde KKZ een workshop rond de Interne Audits. Er waren vertegenwoordigers aanwezig uit diverse organisaties en, misschien juist daardoor, kwam ook het onderwerp bedrijfscultuur  aan de orde met vragen als:

  • Bestaat een bedrijfscultuur eigenlijk wel?
  • Is ‘cultuur’ niet veel meer functie gericht  (boekhouders/ research/ in- en verkopers/ productie) bepaald?
  • Is het mogelijk de (ongewenste) bedrijfscultuur te veranderen?

Het onderwerp paste slechts zijdelings in de workshop van die avond, maar een aantal aanwezigen wilde hierover met plezier nog even doorpraten. Dit was voor Arie Quik – aanleiding om zich beschikbaar te stellen voor een vervolgavond.
Een kant & klaar recept heeft ook Arie Quik niet op de plank liggen, maar wel een aantal ideeën waarover hij de discussie met anderen wil aangaan. Opnieuw in de vorm van een workshop zodat eenieder de kans krijgt een bijdrage te leveren en met een nieuwe inzichten huiswaarts te keren …..

Wat als de bedrijfscultuur tegenzit?

Een (kwaliteits) manager voelt zich vaak een roepende in de woestijn. U heeft helder voor ogen hoe een bepaalde aanpak snel en effectief resultaat zal boeken, maar de organisatie komt niet in beweging. Het heet dan dat de “cultuur” er (nog) niet rijp voor is. Op deze manier lopen goede plannen hopeloos vast in de stroperigheid van die cultuur.

Toch is cultuur te beïnvloeden. Arie Quik heeft in de 30 jaar dat hij in dit vak werkzaam is een paar maal succesvol bepaalde cultuuraspecten binnen organisaties voor altijd weten om te buigen. En dat binnen een tijdvak van enkele weken …. Toen bleek dat deze aanpakt werkte, heeft hij daar een ‘theorie’ op ontwikkeld, die hij graag met u wil delen in de workshop: Wat als de bedrijfscultuur tegenzit?

Arie biedt geen hapklare oplossing, maar als u daar samen eens een avond aan werkt, wordt iedereen een beetje wijzer en leert u de cultuuraspecten eerder herkennen. Deze workshop biedt wellicht de handvatten om die aspecten in de juiste richting om te buigen.

Arie Quik is actief als managementadviseur via zijn adviesbureau Quik Management bv , gevestigd in Hellevoetsluis, met een ruime ervaring o.a. bij grote ondernemingen in Rotterdam.

Datum: woensdag 30 mei 2012
Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.
Locatie: Café/restaurant De Korenbeurs, Heerenstraat 17, 's Heerenhoek.

 Aanmelden    Aanmeldingen  

 

 

 

 

 Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland