Agenda

Onze bijeenkomsten in 2019

28 november 2019 Bijeenkomst 28 november
Bij het Grafisch Bedrijf Goes in hun nieuwe pand. De Caisson - Smokkelhoekweg 12 Kapelle

Vanwege een veel te lage opkomst bij de geplande activiteiten voelt het bestuur zich genoodzaakt om de KKZ op te heffen. Op de ALV van 28 november 2019 wordt dit voorstel in stemming gebracht.

26 september 2019 Bijeenkomst 26 september 2019
Tijdens deze bijeenkomst willen we met de leden van de Kwaliteitskring Zeeland invulling geven aan het programma van 2020.
Voorkom afgelasting door te lage opkomst en doe mee!


20 juni 2019 Kledingbibliotheek Middelburg
Maatschappelijk ondernemen in de praktijk: hoe je vanuit het kleermakersvak een bijdrage kunt leveren binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Helaas ook weer afgelast wegens te weining aanmeldingen.

11 april 2019 Cofano - Risicogestuurd Ondernemen
Investeer in jezelf en kom op 11 april naar het seminar “ Risicogestuurd Ondernemen” met als hoofdspreker Arend van Campen, bedrijfsethicus en specialist op het gebied van risicomanagement.

19 maart 2019 Value Managemnt
Tijdens deze workshop gaan we samen met elkaar en onder begeleiding van docente en onderzoeker Ageeth van Maldegem een aantal thema`s uitdiepen vanuit de Value management gedachte.
Helaas afgelast wegens te weining aanmeldingen.

25 januari 2019 Nieuwjaarsbijeenkomst
met ALV, stellingen van vorige bijeenkomst oppakken en CAISSON BUFFET

Onze bijeenkomsten in 2018

22 november 2018 Bezoek aan het bouwproject van "De Koploper" in Goes. Het voormalig belastingkantoor wordt omgebouwd tot een nieuw kantoorconcept voor ondernemers.20 september 2018 Bezoek aan de Saman Groep
KWALITEITSKRING ZEELAND bezoekt de Saman Groep in Zierikzee.
Duurzaam én comfortabel wonen, leven en werken. Dat wil de Saman Groep voor iedereen bereikbaar maken.
12 juni 2018 De Ketchupfabriek
KWALITEITSKRING ZEELAND ontmoet ketchupmakers Patrick en Lineke Keizer De Ketchupfabriek is een onderneming nieuwe stijl; een kleinschalig bedrijf, met een sterke rol voor de sociale media en een passie voor authentiek en ambachtelijk kwaliteitsproduct. Beslist een bezoekje waard, denkt het bestuur van KKZ. Voor een oerhollandse stamppot maaltijd en een rondleiding door De Ketchupfabriek kunnen max. 20 leden van KKZ zich aanmelden.
31 januari 2018 Nieuwjaarsbijeenkomst 2018
Deze bijeenkomst is een combinatie van de Algemene Ledenvergadering en de Nieuwjaarsbijeenkomst met een buffet en een actueel thema: 'Vinden en binden van nieuwe medewerkers'
De Zeeuwse arbeidsmarkt trekt sterk aan, het aantal bedrijven en banen blijft stijgen. Sommige bedrijven slagen er toch steeds in goede medewerkers te vinden en deze aan zich te binden. Wat is hun geheim? Een bijeenkomst met enkele 'best practices' uit het Zeeuwse bedrijfsleven en een discussie over 'de slag om gekwalificeerd personeel'.

Onze bijeenkomsten in 2017

21 november 2017 MVO-bedrijf Arentis
Veiligheid – kwaliteit – duurzaamheid zijn de kernwoorden voor ons bedrijfsbezoek aan Arentis Industrial Equipment in Terneuzen
Arentis verhuurt een totaalpakket aan industriële machines en gereedschappen; van kranen tot gereedschapskisten en van hydraulische hijskranen tot compressoren.
15 juni 2017 'Vrouwelijk Leiderschap'
De derde Kwaliteitskring bijeenkomst van seizoen 2016-2017 heeft als thema 'de toegevoegde waarde van Vrouwelijk Leiderschap'.
Heeft vrouwelijke leiderschap wel toegevoegde waarde en zo ja, levert dit een bijdrage aan de kwaliteit van uw organisatie en daardoor aan het succes?
Tijdens de bijeenkomst gaan we deze discussie aan.
12 april 2017 Zijn uw gegevens veilig?
In het nieuwe bedrijfspand van Ad Franse Automatisering is KKZ te gast voor een informatieve en interactieve bijeenkomst.En we krijgen een indruk van hoe een automatiseringsbedrijf er anno 2017 uitziet.
21 februari 2017 Nieuwjaarsbijeenkomst en ALV 2017
Wij zijn te gast bij Anja de Groene, directeur van boekhandel/brasserie/touristshop/uitgever en expositieruimte De Drvkkery in Middelburg.
“Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel van De Drvkkery en dat is hard werken,” zegt directeur Anja de Groene ons toe.

Onze bijeenkomsten in 2016

8 december 2016 Integraal Riskmanagement
Te gast bij Solutio proces optimalisatie b.v.informeerde René de Bruijn van DNV GL ons in een heldere presentatie over hoe het anders kan met ‘Toekomstige Management Systemen’, waarin risicomanagement integraal is opgenomen.
29 september 2016 Bedrijfsbezoek Holonite samen met Switch
Het jaarlijkse bedrijfsbezoeksamen met Switch in het kader van MVO ging dit jaar naar bouwmaterialen producent Holonite in Tholen.
In dit bedrijf wordt het productieproces steeds verder verduurzaamd en MVO gezien als continu proces.
18 mei en 23 juni 2016 De effectieve Kwaliteitsmanager
Aan maximaal 5 dialoogtafels met 4 à 5 deelnemers en een gespreksleider werden een aantal kernvragen over het managen van kwaliteit bediscussieerd.
17 maart 2016 Continu Verbeteren bij Zeelandia
Aan maximaal 5 dialoogtafels met 4 à 5 deelnemers en een gespreksleider werden een aantal kernvragen over het managen van kwaliteit bediscussieerd.
4 februari 2016 Start van 2016 met Koken met kwaliteit
Kwaliteitskring Zeeland keek in de keuken van dit wereldbedrijf met presentaties van plantmanager Martin Verburg, QESH manager Mart Vogelzang.
Bovendien een drietal praktische workshops: 5S werkplekorganisatie, reductie fysieke belasting, opleiden en investeren in medewerkers.

Onze bijeenkomsten in 2015

16 december 2015 Eindejaarshappening Meet & Greet KKZ en Business Club Zeeland
Diner in de monumentale boerderij ‘Landlust’, Nieuwdorp met een tiental presentaties van de leden van KKZ en BCZeeland en een lesje etiquette tijdens het sfeervol eindejaarsdiner.
3 november 2015 De nieuwe NEN en ISO 9001–2015
Wat houdt deze nieuwe norm in en wat is er veranderd t.o.v. de oude norm?
Te gast bij Grafisch Bedrijf Goes inclusief rondleiding door de drukkerij van GBG en masterclass nieuwe ISO-norm door René Gouwens, NEN.
4 juni 2015 In de Cockpit van de organisatie
Presentatie met organisatiegoeroe Leo Kerklaan. In de sfeervolle Kloveniersdoelen van Middelburg samen met leden van Business Club Zeeland.
15 april 2015 Van uitstoot naar verwarmingsbron
Werkbezoek aan WarmCo Axelse vlakte Impressie van de warmtekoppeling uit de industrie van de Kanaalzone als bron van warmte voor de nieuwe kassencomplexen.
Kijkje in de keuken van jonge tomatentelers en een succesvol re-integratietraject voor de Gemeente Terneuzen
19 februari 2015 Zeeuwse Tong Delmeco
Nieuwjaarsbijeenkomst bij Delmeco Fishing, Colijnsplaat en kweekterrein Zeeuwse Tong aan de voet van de Zeelandbrug.
Uitleg over de nieuwe pulse fishing techniek van Delmeco en het succes van de combinatie van het kweken van zagers en Zeeuwse Tong op land.

Onze bijeenkomsten in 2014

17 september 2014 Luximprove
Bezoek aan nieuwe bedrijfspand in Kruiningen na verhuizing vanuit Goes.
Specialist in hoogwaardige led-verlichting en verlichtingssystemen voor de professionele (Inter)nationale markt.
2 juli 2014 Bezoek aan Sluiskiltunnel
Bezoek aan informatiecentrum inclusief bezoek aan de tunnel in wording.
In de aanbesteding en samenstelling van het bouwconsortium Sluiskiltunnel zijn strikte kwaliteitseisen geformuleerd.
Resultaat is een oplevering binnen de gestelde tijd en met een minimum aan vertraging en ongevallen.
19 juni 2014 10 jaar Kwaliteitskring Zeeland
Watersnood Museum Ouwerkerk:
Sfeervolle bijeenkomst met terugblik, toespraken en informatie over kwaliteit van de waterwerken in Zeeland.
Afsluiting met puur Zeeuws diner bij De Vierbannen met uitzicht over de Oosterschelde.

Overzicht KKZ 2013 in PDF
Presentatie Sophie Noens van NW webbased strategie in PDF

Website NW webbased strategie

Volg ons op LinkedINVolg ons op LinkedIn

Kwaliteit, vragen uit de praktijk
In deze nieuwe rubriek kunt u antwoorden vinden op vragen op het gebied van (kwaliteits)management, personeel & organisatie.

Vraag 5. Ik wil graag een kwaliteitprobleem aanpakken. Welke instrumenten kan ik gebruiken om het probleem in kaart te brengen?


> naar het antwoord...

KKZ presenteert haar totale programmaoverzicht 2012, te downloaden als pdf-bestand.
  Download de Programmakaart 2012


Actuele informatie en data volgen in de loop van 2012 in onze AGENDA.

Met dank aan:
Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling
ICL Industrial Products bv
BMD Advies
Schipper OAZ
Smart Services Boulevard
tempo-team
Aquadrant
Adviesbureau Logosjan
De Wilde Zeeuw

  Lid worden?


Kwaliteitscafé ‘Interne audits’ - 31 maart 2011
De locatie en verzorging was perfect, het weer van het soort om binnen te zitten. Het zicht op de golven van de ‘Braakman’ maakte dat wel duidelijk en een knappend houtvuur maakte het nog aantrekkelijker. De sfeer was prima en ook de samenstelling en grootte van de groep was passend voor een leuke discussieavond.

 

Het nieuwe communiceren: Social Media
Op donderdag 18 november 2010 vond in De Stenge te Heinkenszand, tijdens een drukbezochte bijeenkomst van de kwaliteitskring, een workshop plaats over het het nieuwe communiceren. Pascal de Potter, Innovatieadviseur Syntens, voorzag de deelnemers van alle ins en outs van 'Social Media'. Door de komst van internet en het ontstaan van de netwerkeconomie is het contact met klanten, relaties en de omgeving ingrijpend veranderd.

Kwaliteitscafé in Biervliet: Peter de Dreu en de toegevoegde waarde van een management review

Op donderdag 18 maart jl. hield KKZ een bijeenkomst in de vorm van een Kwaliteitscafé. In de mooie vergaderaccommodatie BraakmanZicht te Biervliet werden we gastvrij ontvangen. Het onderwerp, “De toegevoegde waarde van een Management Review” gepresenteerd door Peter H. de Dreu.

 

Een kijkje achter de schermen

Op woensdag 3 februari was de Kwaliteitskring, in het oude raadhuis van Oost- en West-Souburg, te gast bij Omroep Zeeland. Op het programma stond de Algemene Ledenvergadering en uiteraard een kijkje achter de schermen van Omroep Zeeland.

Zilte Zeeuwse topkwaliteit!

Op woensdag 22 juli werd door leden van KKZ en een aantal relaties van OAZ een bedrijfsbezoek gebracht bij Roem van Yerseke. Dit bedrijfsbezoek stond in het teken van voedselveiligheid en hoe Roem van Yerseke dit intern organiseert. Ook werd een interessante introductie gegeven over de stand van zaken rond het kweken van mosselzaad met een bezoek aan de innovatieve ‘hatchery’ van het bedrijf.

Artikel over FSC 22000 van Peter H. de Dreu

Nieuwjaarsbijeenkomst + ALV bij Snowbase in Terneuzen

Woensdag 11 februari was het weer zover: een nieuw jaar, dus tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de Kwaliteitskring. We waren te gast bij Snowbase, de nieuwe skihal in Terneuzen.

 

Presentaties en foto's kwaliteitscafé en workshop feedback

Verslag bijeenkomst Duurzame energie, Zeeuwse energie d.d. 24 juni 2008

In boerderijrestaurant De Baeckermat te Westdorpe met uitzicht op de Zeeuws-Vlaamse polders, spraken Frank van den Heuvel, directiesecretaris Delta NV, en Paul Cuelenaere, HESQ manager Yara Sluiskil, voor een select gezelschap van de kwaliteitskring over enkele Zeeuwse initiatieven op het gebied van de verduurzaming van energie.

KKZ meets Second Tuesday 13 mei 2008, Hotel Goes

Op 13 mei ontmoette KKZ Second Tuesday. Second Tuesday is een maandelijkse bijeenkomst van de Zeeuwse Vereniging van ICT ondernemers (ZVIO).

Verslag ALV Kwaliteitskring Zeeland 14 februari 2008

De nieuwjaarsbijeenkomst en Algemene Ledenvergadering van de Kwaliteitskring Zeeland is dit jaar gehouden op 14 februari. De nieuwsgierigheid van de 18 aanwezige (bestuurs)leden naar het nieuwe gebouw van het TECHNUM te Vlissingen had het gewonnen van een romantisch Valentijnsavondje bij kaarslicht.

Kwaliteit bij Klinieken voor Plastische Chirurgie en Esthetische Correcties

Slechte telefonische bereikbaarheid, onvriendelijke bejegening door het personeel, lange wachttijden, gehorige spreekkamers, onduidelijkheid over de kosten van de cosmetische ingreep en beloftes die niet nagekomen worden, het zijn allemaal voorbeelden van het leveren van non-kwaliteit.

(PDF - 1.667 kB)
Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland